Kerekesszékkel búvárkodni Egyiptomban (csodás videóval)

Egyre tágul a világ azoknak is, akik fogyatékkal kénytelenek élni. A minap mutattuk meg, hogyan fürödhetnek a tengerben lebegő kerekesszékekben azok, akik nem tudnak csak úgy besétálni a vízbe. Most még beljebb megyünk. Egyiptomban már több olyan búvárcentrum van, ahol jogosítványt szerezhetnek a mozgáskorlátozottak is.

Egy különleges vízalatti kerekesszékben mutatta be tavalyelőtt, a londoni paraolimpia idején a brit művész, Sue Austin, hogy a Vörös tenger csodáit azok is megérinthetik, akik eddig nem is álmodhattak búvárkodásról. Akrobatikus mutatványokkal siklik halak és korallzátonyok között a speciális kerekesszék.

A gyönyörű videó sokakat megihletett. Egyiptomban több helyen van már olyan búvárközpont, ahol a való világban is ki lehet próbálni azt, amit a videón látunk – írja a BarakaBits. A Sínai félszigeten Sharm el Sheik és a hozzá közel fekvő gyönyörű Dahab kínál ilyen lehetőséget, de a hurghadai parton is lehet a portál szerint kerekesszékes búvártanfolyamon részt venni és nemzetközi PADI bizonyítványt szerezni.

{youtube}IPh533ht5AU{/youtube}

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez