Ebsirató – kutyahús fesztivál

10 000 kutyát ölnek meg barbár módon Julinban, a kínai kutyahús fesztivál idején- állítják állatvédők. Sok kutyát elevenen sütnek meg, miután áramütéssel elkábították őket.

A helyiek azzal védekeznek, hogy évszázados tradícióról van szó … A kutyahús jót tesz a vérkeringésnek és gyógyítja az impotenciát!- állítja a hagyományos kínai orvostudomány. Kuanghszi tartományban, Dél-Kínában egy különleges kutyahús levessel kedveskednek a vőlegényeknek. Ebben kutyahúson kívül licsi fő, és bőségesen adagolják hozzá a helyi, méregerős gabonapálinkát. Állítólag csodákat művel a nászéjszakán. Az állatvédők már napok óta kampányolnak a kutyahús fesztivál ellen. Még Obama elnököt is mozgósítani akarták.

Petíciót küldtek a Fehér Háznak, de nem érték el a 100 ezer aláírást. Márpedig Obama irodája csak e fölött foglalkozik a petíciókkal. A pekingi Global Times mindenesetre idézi Hujci buddhista mestert, az állatvédelem egyik helyi apostolát. Szerinte a kutyahús fesztivál komoly egészségügyi problémákat is felvet. A lemészárolt 10 ezer kutya jelentős része ugyanis nem rendelkezik származási okmányokkal, vagyis bármilyen betegség hordozója lehet. Ráadásul az összegyűjtött kóbor kutyákat összezárják a többivel, így az állatok egymást is megfertőzhetik.

Erre a kutyahús fesztivál szervezői azt mondják, hogy ők helyi tenyésztő telepekről veszik a kutyákat és mindegyiknek rendben vannak a papírjai. A kutyahús fesztiválra sok vendéget várnak a dél-kínai Julin városába, de a kutyabarátok jobb, ha messziről elkerülik azt a helyet, ahol három nap alatt több mint 10 ezer ebet esznek meg…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez