Nem maradtunk szégyenben – megvan a japán világutazó bringája

A rendőrség bejelentette, hogy egy 17. kerületi piacon megtalálták azt a kerékpárt, amit Josihiro Simada japán világutazó bringástól loptak el a napokban Budapesten.

Josihiro Simada öt éve volt úton a világ körül, amikor január közepén Budapestre ért. Az első éjszaka ellopták az eddig használt, számára nagyon fontos kerékpárját. Simadát sokan támogatták és segítették az elmúlt napokban: volt, aki önként vállalta, hogy figyeli a használtkerékpár-eladásokat, sőt, még gyűjtést is szerveztek a számára. Mindez végül eredményre vezetett: a rendőrség megtalálta az ellopott biciklijét. A japán világutazóval a napokban a Mandiner is interjút készített, amit itt olvashatnak.

„Hogyan lopták el a bringádat?

Január 16-án érkeztem Brassóból Budapestre. Egy belvárosi hostelbe mentem, itt terveztem eltölteni vagy egy hetet, mielőtt tovább utaznék. A bringámat lezártam a hostel belső udvarán, néhány másik bicikli mellé. Az első budapesti éjszakám után, reggel viszont azt vettem észre, nincs ott a bringám. Csak a levágott zár volt a helyén. A többi bicikli ott volt, mert azoknak vastagabb lakatjuk volt – utólag mondták nekem, hogy Budapesten ilyeneket szokás használni. Én öt és fél éve vagyok úton a világ körül, eddig mindenhol megfelelt a lakatom.

A 2008 ősze óta tartó utad során soha nem loptak meg eddig?

Franciaországban például lelopták a hátsó csomagtartómat.

Kaptál segítséget a téged ért lopás után?

Igen, segített a hostel, hívtak rendőröket, tanácsokat kaptam – közöttük azt is, hogy forduljak a médiához. Az emberek segítőkészek, és a napokban több tévének is nyilatkoztam, láttam is magamat a tévében.

Mi a Facebookon láttuk az ellopott bringáról szóló hirdetésedet. Egyébként most, a lopás után meddig tervezel maradni Budapesten?

Amíg meg nem lesz a bringám, lehet, hogy néhány hétig.

Budapestet azóta volt időd megnézni?

Most nem tudok várost nézni, a biciklimet keresem a használt piacokon. A lopás negatívan érintett, de azóta sokan segítettek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez