Pornó videóval zsaroltak a neten

58 embert tartóztattak le a Fülöp-szigeteken, ahol egész maffia foglalkozott cyberszex szervezésével. A felvételekkel azután zsarolták az áldozatokat: egy férfi 15 ezer dollárt fizetett HongKongban.

 

 

 

 

 

Általában 500-2000 dollárt kértek egy ügyféltől azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra a cyberszex képsorokat. A maffia gondos előkészítő munkát végzett: pontosan feltérképezte az áldozat családi hátterét és baráti körét. A zsarolás során listát mellékeltek arról, hogy ki mindenki láthatja a kínos képsorokat, ha az illető nem fizet!. A többség persze fizetett, vagy ha nem volt pénze, akkor szégyenében felkötötte magát, mint egy 17 éves fiú Skóciában.

A maffia a Fülöp-szigeteken működött, de akció rádiusza kiterjedt egész Ázsiára, Észak Amerikára és Európára is. Erről számolt be az Interpol számítógépes bűnözéssel foglalkozó irodavezetője Szingapúrban. Mindenkit figyelmeztetett arra, hogy a cybersex azzal a kockázattal jár, hogy bármikor zsaroló maffiák kezébe kerülhet az a képsor, amely igen kínos lehet az áldozat számára.

Hogy működött a maffia? A Facebookon álnéven csinos fiatal nők kellették magukat cyberszex reményében. Ha a partner ráállt a dologra, akkor szépen felvételen rögzítettek mindent, majd néhány nappal később megkezdődött a zsarolás. Több millió peso, vagyis több tízezer dollár került így a maffia kezére a Fülöp-szigeteken.

Minthogy az ügyfelek szinte a világ minden részén voltak, de a maffia a Fülöp-szigeteken működött, ezért az Interpol hangolta össze az akciót, méghozzá annak a cyberbűnözéssel foglalkozó irodája, mely Szingapúrban működik. Végül a Fülöp-szigetek rendőrfőnöke jelentette be, hogy a maffia 58 tagját letartóztatták.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez