Szuper kazetta, amely 39 ezer DVD-t tárol

A japán Sony bemutatta új kazettáját, amely ötször annyit tud tárolni, mint elődje, melyet az IBM és a Fujifilm fejlesztett ki. A kazetta előnye az, hogy akár 50 év múlva is jó minőséget produkál, míg a DVD négy év után már nem az igazi.

 

 

 

 

Meghalt a kazetta, éljen a kazetta. A Sony 2010-ben jelentette be, hogy nem árul többé kazettákat. A fejlesztést azért nem hagyta abba: az IBM-el együtt új technológiát dolgozott ki. Ez azt jelenti, hogy törpe kristályok rögzítik az információkat és így sokkal több fér rá a kazettára, mint korábban. Ez különben a probléma is az új szuper kazettával: kinek kell 39 ezer DVD, vagy másképp 65 millió három perces dal?

A profiknak. A nagyközönség nemigen tud mit kezdeni ennyi képpel és hanggal, de a profik igen. Ők egyébként eddig sem hanyagolták el a kazettát. A profi zenészek körében továbbra is kedvelt ez a hangrögzítési forma. A Sony is őket célozta meg elsősorban az új rekordot produkáló szuperkazettával.

Arról egy kukkot sem szólt a japán cég, hogy a boltokban mikor lesz kapható a szuperkazetta, mely 39 ezer DVD rögzítésére képes. Valószínűleg csak Hollywood, vagy Bollywood, illetve a többi nagy filmcentrum és zenei központ tart igényt rá, amely 135 400 napra való muzsikát képes tárolni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez