Csajos nap a világszépe verseny előtt

A Miss International nevű szépségversenyre a világ minden tájáról érkeztek a gyönyörű lányok Tokióba, akik között ott van Kármán Dalma, Magyarország szépe is. A verseny programjai közt hagyományos teaszertartás, táncoktatás is szerepelt, sőt a lányok a Tokyu Hands üzletben is elidőzhettek.

Idén a Miss International nevű rendezvényen dől el, hogy ki lesz a világszépe (2014.11.11). A rengeteg felkészítő program mellett természeten a kikapcsolódás és a város megismerése is fontosnak látszik, így a lányok Tokió divat-negyedében, Sibujában időzhettek, ahol a Tokyu Hands üzletét tekintették meg tüzetesebben. A Tokyu Hands Japán egyik legismertebb üzletlánca, mely különböző egyedi termékek árusításával foglalkozik. Néhány fejezet az élménybeszámolóból:

„Nagyon kedvesek az eladók”

A híresztelés szerint az egyik lány külön kiemelte, mennyire örült, hogy a vendégek az eladók számára ilyen fontosak Japánban, mennyire odafigyelnek rájuk. A hölgy saját országában ugyanis állítólag az eladók bár igyekeznek rábeszélni a vevőt a termékekre, mivel nem kedvesek, nem tudnak eladni semmit. A lányokat természetesen leginkább a kozmetikumok érdekelték. Voltak olyanok, akik a hagyományos japán Kabuki színház sminkjét próbálták ki. Amerika szépe nagyon viccesnek találta a maszkot, melyet eme smink elkészítéséhez használnak (ez egyfajta papír, melyet később lehúznak az arcról). A lányok közös fotókat készítettek a bolt alkalmazottaival.

„Itt aztán tényleg minden van”

A Thai szépség véleménye szerint az élet bármely területéhez szükséges holmit meg tudja itt venni, amire egy nőnek szüksége lehet. Dél-Korea szépe elmondta, hogy bár hazájában van hasonló üzlet, ilyen széles választékot ott sem lehet találni. A kínai szépség is kiemelte a termékek változatosságát, és sok mindent vásárolt. Persze olyan lány is volt, aki úgy vélekedett, hogy a sok termék miatt nem igazán találja meg azt, amit keres.

„Szokatlan, furcsa holmik is vannak”

A lányok persze olyan termékekkel is találkoztak, melyeket korábban sosem láttak. A magyar szépség is kipróbálta például a különleges a lábmasszírozót. Állítólag több olyan lány volt, aki meglepődött a készülék láttán. A mauritiusi hölgy például kijelentette, hogy ő még sosem látott ilyet.

„Tartós holmik”

A lányok miközben vásároltak, arról beszéltek hogy a japán termékek szerintük igen tartósak, nehezen romlanak el, vagy törnek össze. Mexikó szépe például így vélekedett. „Sokkal olcsóbb, mint egy bevásárlóközpont, mégis jó minőségű minden. Mexikóban minden drága. Ilyet akarok nálunk is.” A hongkongi szépség sok lány lelkesedését letörte azzal, hogy elárulta: náluk is működik Tokyu Hands üzlet ugyanolyan termékekkel. Számára nem volt meglepő semmi.

A világszépe verseny résztvevői összességében remekül érezték magukat a csajos napon. Ez a program is bizonyítja, hogy Japánban rendkívül fontossá vált a szépségápolás, a nők megjelenése és stílusa.

Kármán Dalma magyar szépség egyébként videónaplóban mutatja be Japánt és a programokat. KATT IDE

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez