8 millió néző 9 nap alatt: így játsza a Für Elise-t egy libanoni a prágai reptéren

Egy zenemű, több különböző felfogásban és stílusban. Egy libanoni férfi ül a zongoránál Prágában, a repülőtéren, és az utasoknak játszik. De nem csak nekik. A videó augusztus 4-én került ki a Youtube-ra, és azóta csaknem 8 millióan látták.

Maan Hamadeh azt mondta a bejrúti Daily Star riporterének: 12 napot töltött Európában, anélkül, hogy zongorához jutott volna. Nagyon hiányzott neki, hogy játszon, és amikor átszálláshoz készülődtek Prágában, a barátja felfedezett egy pianínót. Ő meg, mint a kisbaba, aki azt hitte, hogy elveszett, de aztán meglátta a mamáját, rohant oda a hangszerhez.

Leült, és elkezdte játszani Beethoven Für Elise-ét. Amit aztán a Titanic filmzenéje követett. A Beethoven-klasszikus új arculatot kapott, meg egy kis arab stílust.

Két perc után a tömeg már tapsolt, míg mások elővették a telefonjukat, hogy felvegyék a rögtönzött koncertet. “Először az emberek fel sem kapták a fejüket, amikor a Für Elise-t a megszokott módon játszottam. De amikor a remixek elkezdődtek, akkor már igen” – mondja a libanoni zenész. Aki szeretné, ha minden nyilvános helyen lennének zongorák, főként ott, ahol az embereknek várakozniuk kell valamire. Hamadeh 21 éve zongorázik, ebből is él: saját show-val lép fel.

{youtube}vUxvoieB0fA{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez