Lefejezte a második amerikai újságírót is – állítja az ISIS

Az Iraki és Szíriai Iszlám Állam videót rakott ki késő délután arról, hogy egy maszkos harcos lefejezte a második amerikai újságírót is.

A Fehér Ház még vizsgálja, hogy valódi-e a felvétel. A körülmények egyébként ugyanolyanok, mint James Foley kivégzése esetében: a 31 éves szabadúszó Sotloff a guantanamói rabokéhoz hasonló narancsszínű ruhában térdel, mellette egy ISIS harcos látható késsel.

Két héttel ezelőtt, a Foley lefejezéséről szóló videón már feltűnt Sotloff. A feketébe bújt fegyveres, a kivégző akkor azzal fenyegetőzött, hogy lefejezik a tavaly ugyancsak Szíriában elrabolt amerikai újságírót is. “Ennek az amerikai polgárnak az élete, Obama, a következő döntésedtől függ” – mondta.

Sotloff édesanyja, Shirley Sotloff kevesebb mint egy héttel ezelőtt, videóban könyörgött Abu Bakr al-Bagdadinak, az “Iszlám Állam” önhatalmúlag kinevezett “kalifájának”, hogy kímélje meg a fia életét. “A fiam, Steven az Ön kezében van. Ön, a kalifa, amnesztiát adhat. Kérem, engedje el a gyermekemet. Kérem, használja fel a hatalmát az élete megmentésére.”

Most állítólag egy brit kivégzését helyezte kilátásba az ISIS, ő lenne a harmadik a sorban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez