Jó-e külföldiként élni Egyiptomban?

Erre a HBSC kutatói keresték a választ. Vagyis nem pontosan erre, hanem arra, hogy hol jó külföldinek lenni, és hol nem. Egyiptom száz országból a 34. helyen végzett. 

A listavezető Svájc, a Közel-Keleten Bahrein vezet a 4. hellyel, és Egyiptomot még Katar, Omán, az Emírségek, Szaúd-Arábia és Kuvait előzik meg a térségből: így, ebben a sorrendben. Csak érdekességként: az Egyesült Államok a 30., Olaszország a 31. helyen végzett, Nagy-Britannia pedig éppen csak megelőzte a fáraók földjét.

A kutatók a fizetéseket, a társasági életet, a gyereknevelés körülményeit vették figyelembe, meg még sok más faktort is. Összesen 9,288, ott élő külföldit kérdeztek száz országban.

Úgy találták, hogy Egyiptomban tanulhatnak a legolcsóbban a külföldiek gyermekei. Nagyra értékelték azt is, hogy meg lehet ismerni az ott-tartózkodás idején a világ legrégibb civilizációjának történetét, és sok helyen el lehet sajátítani a helyi nyelvet, vagyis az arabot, ráadásul jó az idő és pezsgő a társasági élet.

Ezeket a pozitív mutatókat a kereseti lehetőségek mellett az egészségügyi ellátás, a munkahelyi környezet, a közlekedés, az oktatás alacsony színvonala húzza le. Az HBSC tanulmánya szerint az egészségügyi ellátás például egyenesen drága és rossz Egyiptomban.

Az országban élő külföldiek külön kiemelték a vendégszeretetet, viszont panaszkodtak a szemét, a zaj és a kaotikus közlekedés miatt, amely először egyenesen sokkolta őket – írja az Egyptian Streets.

Az egyik válaszadó azt tanácsolta azoknak, akik Egyiptomban készülnek élni, hogy “a mosoly és a barátságos viselkedés bármilyen nyelven működik.” Egy másik szerint mindenképpen érdemes egy rövid vizitet tenni az országban, hogy lássuk: hogyan mennek a dolgok. És beszélgessünk már ott élő külföldiekkel, hogy láthassuk az árnyoldalakat is.

Az HBSC szerint a tanulmány arra fókuszál, hogy új lakóhelyükön hogyan képesek megbirkózni a külföldiek a mindennapok kihívásaival.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez