Civil áldozatokat is követelt a kenyai légicsapás Szomáliában

Szomália, Mogadishu – A kenyai légierő ismét bombázta az al Shabab lázadók bázisait Dél-Szomáliában. A kenyai légierő vadászgépei, a lázadók Jilib település közelében lévő bázisaira mértek légicsapást. A település 120 km-re van Kismayutól, amely az al Shabab lázadók egyik fellegvára.

Az al Shabab szóvivője és a helyi lakosok azt mondták, hogy a bombázásban egy hét tagú család is meghalt, amikor rakéta csapódott a házukba. A szomáliai lázadók szóvivője elismerte, hogy a légicsapásban hét harcost veszítettek. A szomáliai átmeneti kormány megerősítette, hogy kenyai szövetségeseik az al Shabab két bázisát bombáztak és azt is elismerte, hogy az akcióban civilek is meghaltak. A kenyai hadsereg viszont még nem nyilatkozott, csupán annyit közöltek, hogy katonáik hamarosan elérik Kismayut.

Az etióp hadsereg által megszállt Beledweynében a rendőrök 40 ember maradványait találták meg. Beledweynéből az etióp katonák két hete űzték el az al Shabab lázadókat. A rendőrség azt mondta, hogy az áldozatokat még az al Shabab lázadók ölték meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez