Az ágy alól rángatták ki a nigériai terroristák szóvivőjét

Nigéria, Abudzsa – Akcióba lépett a nigériai titkosszolgálat, amely letartóztatta a szélsőséges iszlamista Boko Haram terrorista szervezet szóvivőjét.

 

 A nigériai „SWAT” tagjai Kadunában tartóztatták le Abu Qaqát, akit egy lakásban találtak meg. A terrorista szóvivő az ágy alá bújt, amikor a kommandósok megrohamozták az épületet. Az akció részleteiről nem sokat tudni. Egy neve elhallgatását kérő tiszt azt mondta, hogy már jó ideje megfigyelés alatt tartották Abu Qaqát, akiről az a hír járja, hogy művelt ember és az Igbira törzs tagja. A nigériai hatóságok még nem adtak ki hivatalos tájékoztatást az elfogásáról

Nigériában egyre nagyobb a nyomás az ország vezetésén a Boko Haram terrorista szervezet által elkövetett véres támadások miatt. A feszültséget és az elégedetlenséget csak fokozta, hogy a karácsonyi robbantások főgyanúsítottja megszökött a rendőrök fogságából. Szakértők szerint a terrorista szóvivő elfogása komoly eredmény. Csapás a Boko Haramra, és jó hír a megtépázott tekintélyű rendőrségnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez