Büntetnék a melegeket rejtegetőket is Ugandában

Uganda, Kampala – Halálbüntetéssel is sújtaná a homoszexuálisokat egy most beterjesztett ugandai törvénymódosítás. A tervezet további szigorításokat is tartalmaz a melegekre és a környezetükben élőkre.

 

 A melegek feljelentésére buzdítja a törvénytervezet az ugandaiakat. Kimondja ugyanis, hogyha valaki tud más ember homoszexuális kapcsolatáról, és azt nem jelenti, akkor megbüntetik. Ugandában bűncselekménynek számít a homoszexualitás. A most benyújtott módosítás a korábbinál szigorúbb retorziókat tartalmaz a melegekkel szemben. A javaslat szerint, aki AIDS fertőzöttként, vagy kiskorúval létesít homoszexuális viszonyt, tényleges életfogytiglanra ítélhető, a visszaesőket pedig halállal büntetnék.

Ugandában nem először próbálkoznak a melegek elleni szigorú fellépéssel. Hasonló tartalmú törvényt terjesztettek be már 2009-ben is, de az országot finanszírozó pénzügyi körök nyomására tavaly májusban levették a napirendről a javaslatot. Most azonban ismét a parlament előtt van a tervezet és a törvényhozás elnöke gyors döntésre ösztönzi a képviselőket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez