Torkig vannak a milicistákkal a líbiai forradalom „szülővárosában”

Líbia, Bengházi – Több szár ember vonult ki a bíróság épülete elé Bengháziban, hogy az épületet megszállva tartó milicisták ellen tüntessen. Az épületben szünetel a munka, mert a bírók és ügyvédek nem mehetnek be. A civilek valódi igazságszolgáltatást szeretnének.

 

Bengháziban, a forradalom szülővárosában ismét feszült a helyzet. A városban sok milicista állomásozik, fontosabb hivatalok épületeiben rendezték be főhadiszállásukat. A helyiek már belefáradtak a milicistákba és sokan azt követelik, hogy tegyék le a fegyvert és ne akadályozzák az igazságszolgáltatást. Bengháziban több százan gyűltek össze a bíróság épülete előtt, hogy a milicisták távozását követeljék. Az egyik aktivista elmondta, hogy a bírókkal és az ügyvédekkel vannak, és hatékonyan működő bíróságokat szeretnének. A tüntetést egy késekkel felfegyverzett banda zavarta meg, tagjait állítólag a milicisták bérelték fel, hogy megfélemlítsék a tüntetőket. Áldozatokról és összecsapásokról nem érkeztek hírek.

A Kadhafi rezsim bukása után a felkelő milíciák vették át a hatalmat az országban. A líbiai Nemzeti Átmeneti Tanács befolyása korlátozott. A milicisták több ezer embert tartanak fogva, akik közül sokakat megkínoztak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez