Kitüntetés a 62 év balesetmentes vezetési rekordért

Dél-Afrika, Pretoria – A közlekedési miniszter személyesen adta át a kitüntetést a nyolcvan esztendős fehér hölgynek. Hazel Souma 18 évesen szerezte meg a jogosítványát szülővárosában, Fokvárosban. 62 éve vezet, és még soha nem volt egyetlen rendőri figyelmeztetése sem!

 

 Nagy szó ez egy olyan országban, ahol katasztrofális a biztonság a közutakon: „Nem lehet normálisnak tekinteni azt, hogy naponta negyven ember haljon meg közlekedési balesetben Dél-Afrikában! A legtöbb balesetet el lehetett volna kerülni. Hazel Souma azt bizonyította be, hogy igenis véget lehet vetni a vérfürdőnek az utakon!”- mondta Dél-Afrika közlekedési minisztere. Sibusiso Ndebele hozzátette: örül annak, hogy a bíróság 20 év börtönre ítélte azt a sofőrt, aki minibuszát vezetve 10 gyerek halálát okozta Dél-Afrikában.

 

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a vezetők nem tartják be a KRESZ-t, sőt sok esetben nem is ismerik azt. Gyakran pénzért vásárolják meg a jogosítványokat, így a sofőrök jelentős része képzetlen. Sokan isznak és drogoznak vezetés közben. A múlt héten elkaptak egy motorost, aki be volt rúgva és drogot is fogyasztott:220 kilométeres sebességgel száguldott egy olyan úton, ahol a megengedett maximum 120 km lett volna. A most kitüntetett idős hölgy közölte, hogy soha nem szegte meg a szabályokat, mert mindig nyugodtan haza akart érni Fokvárosba, ahol 80 éve él és 62 éve vezet hibátlanul …

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez