Összeroppant az afrikai háborús bűnöst leleplező video készítője?

Uganda. Egyesült Államok – San Diegóban a rendőrség őrizetbe vette a Stpkony video alkotóját, aki internetes szenzációt okozott kampányával. A 33 éves Jason Russelt zavart állapotban, alsónadrágban fogták el az úttesten, ahol érthetetlen dolgokat kiabált. A rendőrség egy pszichiátriai klinikára vitte a férfit kivizsgálásra.

 

 Jason Russelt 30 perces videóját majdnem 80 millióan látták a You Tube- on! A Stpkony2012 világsiker lett. Addig csak kevesen hallottak Kony tábornokról, aki gyerekkatonák élén rettegésben tartotta Uganda, Ruanda és Kongó egyes területeit. Az Invisible Children nevű amerikai alapítvány, melynek Jason Russel a társelnöke azért döntött a kampány mellett, mert szeretné, ha a tábornok a hágai bíróság elé kerülne. Fénykorában 30 ezer gyerekkatonát számlált az Úr Ellenállóinak Hadserege, de ma már ennek csak a töredéke küzd a generális irányítása alatt. Senki sem tudja, hogy Kony tábornok pontosan hol van…

 

Az ellene indított kampány világsikere megviselte Jason Russelt, aki maga is szerepelt a videón kisfia társaságában. Neje most úgy nyilatkozott, hogy férje nem tudta feldolgozni a sikert és a sok ellenséges telefont, amelyet kapott. A rendőrség szóvivője kijelentette: olyan orvosi véleményre számítanak, amely azt igazolja, hogy az Uganda video készítője semmiféle bűncselekményre sem készült, viszont pszichiátriai kezelésre szorul.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez