Egyiptomban a katonai bíróság felmentette az al Kaida főnök halálra ítélt fivérét

Egyiptom, Kairó – Istennek hála, a bíróság felmentette és apám szabad- így kommentálta az ítéletet Mohamed Al Zawahiri fia, aki az afp- nek nyilatkozott. Az ügyvéd szerint a napokban várható az al Kaida főnök fivérének kiszabadulása a börtönből. A bíróság ugyancsak ártatlannak találta Sauki Al Isztambulit is, az ő fivére ölte meg Szadat egyiptomi elnököt.

 

 Mindkettejüket a Mubarak rendszer idején ítélték halálra azon a címen, hogy terrorista merényleteket készítettek elő Egyiptomban. A két híres testvér 1998- ban, Albániában kapott terrorista kiképzést. Ezt követően született meg a halálos ítélet, melyet távollétükben mondott ki a bíróság Egyiptomban.

 

1999- ben Mohamed Al Zawairit letartóztatták az Egyesült Arab Emirátusokban, és kiadták Egyiptomnak. Mubarak bukásáig börtönben volt, majd kiengedték. Miután fellebbezett a halálos ítélet ellen, újra börtönbe került. Most egy katonai bíróság találta ártatlannak, sok más korábbi iszlám aktivistával együtt. Sauki Al Isztambuli Iránból tért vissza Mubarak bukása után.
Ajman Al Zawahiri azt követően lett az al Kaida vezetője, hogy tavaly májusban amerikai kommandósok megölték Oszama Bin Ladent Pakisztánban. Ajman Al Zawahiri jeles egyiptomi családból származik, a foglalkozására nézve orvos. Szellemi képességeit mindig sokkal többre értékelték, mint Oszama Bin Ladenét. Pakisztánban olyan gyanú is lábra kapott, hogy Ajman Al Zawahiri juttatta Oszama Bin Ladent az amerikaiak kezére, mert az al Kaida alapító vezére mindinkább szenilis lett, és fantasztikus terveivel zűrzavart és káoszt teremtett a terrorista szervezetben.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez