Mubarak fellebbez – a kairói Tahrir tér forradalmárai tüntetnek

Egyiptom, Kairó – A volt elnök ügyvédje közölte, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, amely szerint a 84 éves Hoszni Mubaraknak élete hátralevő részét börtönben kell töltenie.

Az arab tavasz szimbolikus terén viszont azért tüntetnek, mert a bíróság nem ítélte halálra az exelnököt, akit a forradalmárok felelősnek tartanak több mint 800 társuk meggyilkolásáért.

 

A hírek szerint az ítélet után Hoszni Mubarak szívrohamot kapott, ezért nem a börtönbe, hanem kórházba szállították. A forradalmárokat különösen felháborította, hogy Mubarak sok magas rangú hívét és két fiát a bíróság felmentette. A Tahrir téri tüntetők nemcsak az ítélet miatt vannak elkeseredve hanem amiatt is, hogy az elnökválasztás második fordulója lehetetlen döntés elé állítja őket. Vagy a Muzulmán Testvériség jelöltjét támogatják, és ezzel kockáztatják azt, hogy Egyiptom előbb- utóbb bevezeti az iszlám törvénykezést. Vagy pedig Safik tábornokra, Mubarak utolsó miniszterelnökére szavaznak, aki a szemükben a múltat, a diktatúrát képviseli. A hadsereg azt ígérte, hogy átadja a hatalmat az elnökválasztás győztesének.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez