Egy afrikai rejtélyes halála Guangzhouban

Kína, Peking –  Meghalt egy őrizetbe vett afrikai férfi Kínában. A halála után több mint száz afrikai vonult ki a rendőrállomás elé, hogy tiltakozzon a hatóságok eljárása ellen  – jelentette a Xinhua hírügynökség.
A tüntetés Guangdong tartomány központjában, Guangzhouban volt. A tüntetők a kétórás megmozdulásukkal komoly forgalmi fennakadást okoztak a városban. A tiltakozó akciót az váltotta ki, hogy rejtélyes körülmények között meghalt egy afrikai férfi, a rendőrség őrizetében. A férfit azután szállították be a rendőrségre, miután szóváltásba és verekedésbe keveredett egy motorkerékpár tulajdonosával, aki elvitte egy darabon a városban. Az afrikai férfi állítólag nem volt hajlandó fizetni a fuvarért.
Azt pontosan nem tudni, hogy a férfi hogyan halt meg és a nevét sem hozták még nyilvánosságra a rendőrök. A Xinhua hírügynökség információi szerint az afrikai férfi orvosi segítséget is kapott, amikor hirtelen rosszul lett és összeesett a rendőrállomáson, de már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrök állítólag csak azért szállították be a kapitányságra, hogy kihallgassák. A Xinhua hírügynökség információi szerint a rendőrség belső vizsgálatot rendelt el az ügyben. A guangzhoui hatóságok az incidens után felszólították a városban tartózkodó külföldieket, hogy tartsák tiszteletben a kínai szokásokat és törvényeket. És ne zavarják meg a közrendet.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez