Kadhafi ex elnök hívei nyomában Tuniszban, avagy hogy dolgozik Hamisz, a “takarító”

Líbia, Tunézia – Tuniszban több luxusszállodája volt a Kadhafi családnak. Most itt pihennek a forradalom ” rokkant hősei”, akik söröskorsóval a kézben nézik az EB- t. A hősi rokkantak fele csaló, se nem hős, se nem rokkant- állítja Hamisz, akinek az a feladata, hogy leleplezze az álrokkantakat, akik olykor havi 1000 eurót kapnak az Átmeneti Tanácstól, Líbiából.

“Én vagyok a takarító!”- mondja ideges mosollyal a fiatal férfi, aki fél. Szerinte ugyanis az álrokkant hősök, akik közül sokan Kadhafi egykori hívei, azonnal megölnék, ha megtudnák, hogy mi a munkája.”Ha belépek a liftbe, mindig megnyomom a 2-es és a 4-es gombot,hogy senki se tudja, hogy hol lakom. Ha más is van a liftben, akkor balra fordulok a kiszállás után, pedig a lakásom jobbra van.”

 

Hogy dolgozik a ” takarító?” Fedőállása szerint osztja a segélyeket a hősi rokkantaknak. Megkapja a rokkant hős adatait, majd összeveti a saját listáival. Kadhafi és hívei lóhalálában hagyták el Tripolit, minden lista megmaradt! Így például a rettegett 32-es dandáré is, melyet Kamisz, Kadhafi fia vezetett. A ” takarító ” sok olyan nevet talált, aki most ” a forradalom hősi rokkantjaként” nyaral egy ötcsillagos szállóban államköltségen.
Mit tesz ilyenkor? ” Jelentem a főnökeimnek.” És azután? ” Az már nem az én dolgom!”- mondja furcsa mosollyal a ” takarító ” finoman utalva arra, hogy a forradalmi rendszer éppúgy számol le ellenfeleivel, mint ahogy ezt Kadhafi tette annak idején Líbiában.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez