Egyiptom-Afrika hétszeres bajnoka- kiesett a selejtezőn, nem lesz ott Dél-Afrikában!

Egyiptom, Kairó – Futball történelmi tett Banguiban: a Közép-afrikai Köztársaság csapata 1-1 re végzett Egyiptommal, és összesítésben 4-3-mal továbbjutott! Egetverő öröm az egyik oldalon, letargia a másikon.

 

 

Persze lehetett számítani erre, hiszen Alexandriában óriási meglepetésre 3-2 re a Közép-afrikai Köztársaság nyert.
“Három gólt kellett volna rúgnunk, és csak egy gólt szereztünk.”- nyilatkozta filozofikusan az egyiptomiak szövetségi kapitánya a mérkőzés után. Bob Bradley szerint a taktika jó volt, csak az egyiptomi csatárok nem rúgták be a helyzeteket.
Egészen másképp látják ezt Banguiban. Közép-Afrikában úgy érzik, hogy az egyiptomi fél folyamatosan lebecsülte őket. Még az alexandriai kudarc sem térítette jobb belátásra őket. Alig 24 órával előbb érkeztek meg a döntő fontosságú mérkőzésre Banguiba. Nem gondolták, hogy szükség van akklimatizálódásra. Tévedtek …
Persze nem véletlen, hogy lebecsülték a Közép-afrikai Köztársaságot, hiszen a FIFA ranglistáján a 202. volt 2010- ben! Viszont tavaly már előre ugrott a 93. helyre. Most Egyiptom legyőzése után nyilván tovább lép előre. Egyébként Egyiptom kiverése még nem jelenti azt, hogy Közép-Afrika labdarúgói ott lehetnek majd jövő nyáron Dél-Afrikában. Ahhoz még le kell győzniük a következő ellenfelüket ősszel, és csak azután mérhetik össze az erejüket Afrika legjobbjaival Dél-Afrikában.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez