A pénteki ima után lőttek le egy líbiai generálist Benghaziban

Líbia, Benghazi  –   Mohamed Hadia Al Feitouri a mecsetből tartott hazafelé a pénteki ima után, amikor egy autóból kiugró fegyveresek szitává lőtték.  A tábornok már Kadhafi idején is a hadügyminisztériumban szolgált, de az elsők között állt át a felkelők oldalára.


 
Benghaziban a múlt héten felrobbantották a katonai biztonsági szolgálat irodáját, de áldozatok nem voltak. Kelet-Líbia fővárosában gyakoriak a merényletek az olyan tisztek ellen, akik egykor Kadhafi kedvencei voltak. A lázadás katonai parancsnoka, Junisz tábornok is Benghaziban lelte halálát – máig tisztázatlan körülmények között. Nemrég a katonai ügyészség ezredesét, aki letartóztatta annak idején Junisz tábornokot, szintén lelőtték Benghaziban.
  Mindez része egy általános elégedetlenségi hullámnak: Benghazi a forradalom bölcsője volt, ám az új parlamentben Nyugat-Libiának és a fővárosnak, Tripolinak nagyobb szerep jutott. A líbiai parlament új elnöke nemzeti megbékélést és a közbiztonság javítását ígérte. Amint az utcán lelőtt tábornok esete is bizonyítja ez még egy darabig várat magára Líbiában …

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez