Eldőlt: Líbiában ítélik el Kadhafi fiát

Líbia, Tripoli – Véget ért a huzavona. Líbiában fogják elítélni Szaif Kadhafit. Az új líbiai vezetés nyilatkozatban tette világosság, hogy nem teljesíti a Nemzetközi Bíróság kérését, és nem adja ki Hágának a Kadhafi-fiút.

Zintenben a jövő hónapban állítják bíróság elé Szaif Kadhafit, közölte Ahmed el Jehani a líbiai kormányzat nevében a Nemzetközi Büntetőbíróság képviselőivel. Korábban a hágai bíróság többször kérte Kadhafi kiadatását. Szaifot tekintik apja, Moammer Kadhafi politikai örökösének, ezért a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűnök miatt adott ki ellene elfogatóparancsot és kérte Líbiát, hogy adja ki a fiút.

Szaifot elfogása óta Zintenben tartják fogva, vitatott körülmények között, amelyek ellen a hágai bíróság kirendelt védői tiltakoztak Tripolinál. Hága azt is kétségbe vonja, hogy Líbiában valóban tisztességes tárgyalás és igazságos ítélet lesz majd a perben.

Korábban Szaif Kadhafi kész volt arra, hogy Líbiában ítéljék el, néhány hete azonban már azt kérte, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság tárgyalja az ügyét. Líbiában valószínűleg halálra ítélik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez