Mugabe megsiratta Kadhafit az ENSZ közgyűlésén

Amerikai Egyesült Államok, New York – Robert Mugabe zimbabwei elnök az ENSZ közgyűlésén azt mondta, hogy Kadhafi elvesztése ugyanolyan tragikus esemény, mint Christopher Stevens amerikai nagykövet halála Bengáziban.  A 88 éves elnök most sem szalasztotta el az alkalmat, hogy kritizálja az Amerikai Egyesült Államokat és a nyugati hatalmakat, amelyeket azzal vádolt, hogy ki akarják aknázni a világ nyersanyag kincseit és szénhidrogén tartalékait.

Robert Mugabe elnök elismerte és egyetértett azzal a véleménnyel, hogy Christopher Stevens amerikai nagykövet tragikus halált halt Bengáziban. A zimbabwei elnök elmondta, hogy elítéli a történeteteket, de az is kijelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államoknak is hasonlóan el kellene ítélnie Moammer Kadhafi volt líbiai elnök „szörnyű” halálát. Mugabe szerint Kadhafi halála hatalmas veszteség az afrikai kontinens számára.

A zimbabwei elnök szerint az USA és a NATO komolyan segítette a felkelőket Líbiában, hogy sikerüljön nekik megdönteni Kadhafi uralmát. Szerinte a misszió ugyanis nem arról szólt, hogy megvédelmezzék a civilek életét, hanem arról, hogy brutálisan levadásszák Kadhafit és családját. 

Robert Mugabe Afrika egyik leghosszabb ideje hatalmon lévő elnöke. 1980 óta vezeti az országot, amely egykoron a kontinens egyik vezető gazdasági hatalma volt. De az már múlt, a gazdaság megroppant,  az országot több szankció is sújtja.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez