A vérbosszú törvénye Nigériában

Nigéria, Kaduna – Fegyveresek nyitottak tüzet egy mecsetnél Észak-Nigériában.  Legalább 20-an meghaltak a lövöldözésben. A támadás Dogo Dawa településen történt, amely elhagyatott falu Kaduna államban.

A támadást az ima után hajtották végre ismeretlen fegyveresek, akik akkor nyitottak tüzet, amikor a muszlim hívők kivonultak a mecsetből. A támadásért még egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget.  Abdullahi Muhammed helyi vezető szerint megtorló akcióról van szó, amit egy helyi bűnbanda követhetett el. Nemrég ugyanis egy fegyveres rablóbanda megtámadta a települést, de a helyiek felvették velük a harcot és több támadót lelőttek. A törzsi vezető azt is elmondta, hogy a falut már régóta terrorizálják a különböző fegyveres bandák, amelyek a közeli erdőkben táboroznak. A rablók egyébként gyakran portyáznak a rendkívül forgalmas, Lagoszt és Kadunát összekötő autópályán is. A helyi rendőrség megerősítette a történteket, de részleteket nem közölt.

Észak-Nigéria a radikális iszlamista Boko Haram terrorista szervezet „terepe”, a szervezet tagjai keresztények és rendőrök ellen hajtanak végre támadásokat. A múltban viszont előfordult, hogy azokra a muszlimokra is rátámadtak, akik bírálták a szervezetet vagy nem hajtották végre annak követeléseit. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez