Életben van a Maliban elrabolt francia túsz!- Jó pénzért talán szabadulhat

Mali, Franciaország – Ezt személyesen Laurent Fabius francia külügyminiszter erősítette meg.  Ő a mali hatóságokra hivatkozott. Közölte azt is, hogy van egy olyan zsaroló dokumentum is a mali hatóságok kezében, amely pénzt kér a túsz szabadon engedéséért, de ezt még vizsgálják.

Nem világos ugyanis, hogy a túszt emberrablók kapták el, akik csak pénzt akarnak vagy pedig az iszlamista milíciák kezében van.
 A Mujao nevű iszlamista szervezet telefonon azt közölte, hogy az ő foglyuk a francia túsz. Az iszlamista milíciák egyik legjobban gyümölcsöző üzlete az emberrablás. A túszokért ugyanis komoly pénzeket kérnek és kapnak, bár az egyezségekről a sajtó nem nagyon értesül.
 Laurent Fabius az imént idézett rádióinterjúban felhívta honfitársait, hogy ne menjenek Mali nyugati részére! “Rendkívül óvatlan dolog ennek a területnek a megközelítése annak ellenére, hogy eddig Mali nyugati részét még nem sorolták az iszlamista milíciák megszállása alá eső régióba!”- hangsúlyozta Franciaország külügyminisztere, aki szerint a kedden elfogott francia túsz életben van valahol Mali területén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez