Nemcsak az ellenzéké a tér!- kivonultak az utcára az egyiptomi elnök hívei (is)

Egyiptom, Kairó –  Az iszlamista elnök támogatói azt mondták, hogy helyeslik az államfő  döntéseit. Egyiptomban november 22-én kezdődtek a tüntetések, miután az elnök olyan rendeleteket bocsátott ki, amelyekkel gyakorlatilag teljhatalommal ruházta fel magát. Igaz, később azt mondta, hogy a rendelkezések átmenetiek.

Több ezer ember vonult az utcáraMurszi támogatására. A demonstrálók zászlókkal és az elnök nagyméretű arcképével masíroztak. Sokan azt skandálták, hogy támogatják az elnök döntéseit, míg mások azt követelték, hogy vezessék be végre a Próféta  isteni törvényeit az országban. A megmozdulások helyszínén rohamrendőrök is állomásoztak, de nem avatkoztak közbe. Főleg a Muzulmán Testvériség és más iszlamista szervezetek támogatói vettek részt a megmozduláson.

Egyiptomban a tüntetéseket most azt váltotta ki, hogy az elnök november 22-én önkényesen kibővítette a hatalmát. Gyakorlatilag nincs olyan bírói testület, amely megkérdőjelezhetné, megtámadhatná a döntéseit.  Murszi jelezte, hogy kibővített jogköreit az új alkotmány elfogadásáig, és az új törvényhozási választásokig fogja gyakorolni.  Az alaptörvény péntek a napokban elkészült, elfogadásáról népszavazás dönt hamarosan.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez