A sokadik véres hétvége Nigériában:10 keresztényt és 5 rendőrt öltek meg az iszlamisták

Nigéria, Borno állam –  Bozótvágó késsel és puskával gyilkoltak szombat este Borno állam egy isten háta mögötti falujában,  ahol főként keresztények laknak. A gyilkosok házról házra jártak és elvágták a lakók torkát. Aki menekülni próbált, azt lelőtték. A Reuters szerint 10 holttestet számoltak össze, de nehéz pontos képet alkotni, mert a házakat a gyilkosság után felgyújtották.

 Vasárnap Nigéria és Kamerun határának közelében öt rendőrt öltek meg- feltehetően iszlamista fegyveresek. Egyik akcióért sem vállalta senki sem a felelősséget, de a hadsereg az iszlamista Boko Haramot gyanúsítja. Ez a szervezet iszlám államot akar létrehozni Nigéria északi részén, és ezért el akarja üldözni a keresztényeket és le akar számolni a központi hatalmat képviselő rendőrökkel és katonákkal.
 A Boko Haram számlájára 2010 óta több mint háromezer gyilkosságot írnak. A BBC tudósítója ugyanakkor megjegyzi, hogy Nigériában sok fegyveres szervezet van, sok önálló rablóbanda működik. A rendőrséget és a hadsereget leköti a Boko Haram elleni háborúskodás, és ezt kihasználva sok bandita is büntetlenül gyilkolhat Nigéria északi részén, ahol ezen a hétvégén 10 keresztényt és 5 rendőrt öltek meg az iszlamisták.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez