Egyiptomban fogták el a benghazi amerikai konzulátus elleni támadás egyik vezetőjét

Líbia, Egyiptom   –    A 45 éves Muhammad Jamal Abu Ahmad néhány emberével együtt részt vett a szeptember 11-i támadásban Benghaziban. Meghalt az amerikai nagykövet és három munkatársa. Az amerikai kongresszus hamarosan meghallgatja Hillary Clinton külügyminisztert erről az ügyről ,amelyért ő teljes mértékben magára vállalta a felelősséget. A republikánus ellenzék ugyanis Obama elnök felelősségét firtatta az amerikai nagykövet halálában épp a választási kampány idején.

Az egyiptomi terroristát az arab tavasz idején engedték ki a börtönből Mubarak elnök bukása után. Azonnal hozzálátott egy szervezet létrehozásához, pénzt az al-Kaida jemeni szárnya adott hozzá. A Jamal nevű szervezet kiképző táborai Egyiptomban és Líbiában voltak. Az amerikai és az egyiptomi titkosszolgálat együtt fogta el a veszélyes terroristát, de a részleteket egyelőre nem közölték – írja a Wall Street Journal. Így azt sem lehet tudni, hogy pontosan hol és mikor történt a letartóztatás. Az viszont jól látszik, hogy az amerikai és az egyiptomi titkosszolgálat között továbbra is kiváló a kapcsolat annak ellenére, hogy az Egyesült Államok a Mubarak rendszer legfőbb támogatója volt.

 Az amerikai lap részletesen beszámol arról, hogy Susan Rice az ország ENSZ nagykövete milyen ügyetlenül nyilatkozott a benghazi támadás után, és ezt mennyire kihasználta a republikánus ellenzék. Ez most azért vált fontossá, mert Obama elnök azt szerette volna, ha Susan Rice követi Hillary Clintont a külügyminiszteri poszton. Az amerikai kongresszus hamarosan meghallgatja Hillary Clintont a benghazi támadás ügyében – írja a Wall Street Journal, amely először adott hírt a támadás egyik irányítójának egyiptomi letartóztatásáról.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez