Terroristának nézték Mo Farrah olimpiai bajnokot az amerikai határőrök

Szomália, Egyesült Államok –  “Megáll az eszem! Egészen egyszerűen nem értem: szomáliai származásom miatt mindig ez van a határon. Megmutattam az érmeimet is a határőröknek, de az se érdekelte őket!”- így panaszkodott Mo Farrah, a londoni olimpia kétszeres bajnoka, aki Mogadishuban látta meg a napvilágot még Mohamedként.

Családjával nyolcéves korában került Nagy Britanniába, ahol valóságos nemzeti hős lett, amikor megnyerte az 5 és a 10 ezer méteres futást a londoni olimpián.
 Mo Farrah két éve nejével és három gyerekével az Egyesült  Államokban él, mert ott dolgozik edzője, Alberto Salazar, akinek döntő szerepe volt az olimpiai sikerben. A csodaedző más tekintetben is nagyon hasznos. Tavaly Mo a családjával négy napra Torontóba ment pihenni. Ott kapott egy hivatalos üzenetet, hogy 90 napig ne térjen vissza az USA területére! Miért? Mert folyik a terrorizmus ellen küzdő hivatal átvilágítása! Mit csináljak három hónapig Kanadában?- kiáltott fel a kétségbeesett futócsoda. Felhívta edzőjét, aki tudta, hogy mit kell tennie: felhívta egy ismerősét az FBI -nál, aki maga is amatőr futó volt. Ő pontosan tudta, hogy kicsoda Mo Farrah! Gyorsan intézkedett és a szomáliai származású csodafutó folytathatta az edzéseket Amerikában.”Ha nincs az edzőm, Alberto, akkor még mindig Torontóban ülnék!”- nyilatkozta Mo Farrah a londoni olimpia kétszeres bajnoka, akit szomáliai származása miatt terroristának néztek és néznek az amerikai határőrök…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez