A szélhámosság Oscar-díjasa – bíróság előtt az álrendőrfőnök Kenyában

Kenya, Nairobi – Öt éven keresztül játszotta a személyzeti főnök szerepét a rendőrkapitányságon Joshua Waganjo a Rift Valley tartományban. Rendőröket vett fel és bocsátott el. Novemberben rendőrségi helikopteren érkezett egy rendőrgyilkosság helyszínére. Egy magas rangú rendőrtiszt gyanút fogott és kiderült: a személyzeti főnök nem szerepel a rendőrség személyi állományában!

 De hogy lehetett így személyzeti főnök?! Az ügy különösen azért kínos, mert a rendőrgyilkosság, melynek helyszínén az álrendőrfőnök lebukott, a legnagyobb volt Kenya történetében:42 rendőr harapott a fűbe. A vadnyugati gyilkosság tettesei marhatolvajok voltak. Akik viszont nem működhettek volna szabadon, ha nincsenek embereik a rendőrségen belül!
A bíróság egyelőre elnapolta a kínos ügyet mondván, a vádlott beteg, orvosi kezelésre van szüksége. Joshua Waganjo valóban cukorbeteg, de ez öt év alatt nem zavarta abban, hogy eljátssza a személyzeti főnök szerepét egy rendőrkapitányságon. Mit szól mindehhez maga a rendőrség, melynek egyenruháját hordta és tisztjeit kinevezte és elbocsátotta az ál-személyzeti főnök? Az országos rendőrfőkapitány szóvivője diplomatikusan csak annyit mondott, hogy az álrendőrfőnök nem szerepelt az állományban és fizetést sem kapott. De akkor vajon miért játszotta a személyzeti főnök szerepét a helyi rendőrkapitányságon a Rift Valley tartományban, Kenyában ?!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez