Véres orvvadász- rekord Kenyában

Kenya, Nairobi – 11 elefántot lőttek ki az orvvadászok Kenya egyik Nemzet Parkjában – jelentették a vadvédelmi hatóságok. Még soha sem fordult elő, hogy egy vadászat alatt a vadorzók ennyi elefánttal végezzenek.   

 

Az orvvadászok 10-en lehettek, azért lőtték ki az elefántokat, hogy az agyarukat jó pénzért eladják a feketepiacon. Az elefántokat az East National Park-ban lőtték ki, még a hétvégén. A banda a feltételezések szerint távol-keleti megrendelésre dolgozott, ahol gyógyszereket és értékes ékszereket készítenek az elefántok csontjából. A kenyai vadvédelmi szolgálat szóvivője elmondta, 11-nél több elefántot még soha nem lőttek ki az országban egy nap alatt. A fegyveres parkőrök és a hatóságok kutyákkal keresik az elkövetőket, munkájukhoz légi támogatást is kapnak..

A kenyai hatóságok még májusban a mombasai kikötőben 359 elefánt agyarat találtak, amelyeket Sri Lankába akartak kicsempészni.    A szomszédos Tanzániában pedig 214 elefántagyarat találtak a rendőrök koporsókban és zacskókban. A szállítmányt Ázsiába akarták eljuttatni a csempészek. Az elefántcsontok értéke több mint 1,32 millió dollár volt. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez