A legnagyobb Merciket gyártja majd Algéria

Algéria, Algír – Egyelőre még csak betanulnak az algériai Mercedes gyár leendő munkásai. Az első járművek jövő év tavaszán gurulhatnak ki a rubiai és a tiareti üzemekből.

Mindkét gyárban teherautók készülnek majd. A rubiai lesz a nehézgépjárművek bázisa, a tiareti pedig kisteherautóké. Az üzemeket birtokló cégek 49 százaléka az Egyesült Arab Emirátusok-béli Aabar befektetési alap tulajdonában van. A többségi 51 százalékon az algériai védelmi tárca (34%) és a teherautó-gyártó állami vállalat (17%) osztozik. Utóbbi vezérigazgatója azt mondta, hogy az első néhány, szalagról lekerülő jármű még főleg a munkások betanítását és a feladatok, munkafolyamatok begyakorlását célozza. A sorozatgyártás csak ezután kezdődik majd.

Az üzem beindulását követően 2017-re már évente 6500 jármű összeszerelését tervezik, ami a piac nyolcvan százalékának felel meg. A teherautó-gyártó állami vállalat további befektetéseket is tervez. Gyártanának például felépítményeket, tartálykocsit, és harcjárműveket, kohót és öntödét is terveznek. Összesen 4 ezer embernek teremtenének munkalehetőséget.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez