A dél-afrikai rendőrség is csatlakozott a nagy krokodilvadászathoz

Dél-Afrikai, Johannesburg – Több mint 10 ezer krokodil „lépett le” a hétvégén egy farmról a szélsőséges időjárás miatt, Dél-Afrikában. Az emberre is veszélyes óriáshüllőket a heves esőzések okozta áradások miatt kellett kiengedni. A farm gondozói és a tulajdonos ugyanis attól félt, hogy a krokodilok elpusztulnak.

A krokodilok nem tudtak megbirkózni az áradattal, a víz a közeli folyókba, patakokba és tavakba sodorta őket. A helyi rendőrség és a krokodilok befogására szakásodott szakemberek azóta elkezdték a hüllők begyűjtését. Több ezer krokodilt sikerült elfogni, amelyeket azután terepjárókkal szállítottak vissza a Rakwena Krokodil Farmra, amely a botswanai és a zimbabwei határ közelében található. A farmon 15 ezer krokodilt élt. A tulajdonos elmondta, hogy az áradások miatt döntettek a szabadon engedésükről, mert különben elpusztultak volna. Zane Langman, a Rakwena farm egyik tulajdonosa elmondta, hogy a krokodilokat éjszaka lehet a legegyszerűbben befogni, bár azért akkor sem olyan egyszerű. A hatóságok figyelmeztették a lakosságot a veszélyre. Sérülésekről és krokodiltámadásokról szerencsére nem érkeztek hírek.

A térségben rengeteg krokodil farm működik, több ezer hüllőt tartanak fogva. Főleg azért tenyésztik őket, hogy értékes bőrüket eladják, méregdrága táskák, pénztárcák, cipők készítéséhez. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez