Eltakarni a lényeget- betiltják a minit Namíbiában

Namíbia, Windhoek – Túl sokat mutat, ezért betilthatják a miniszoknya és a minishort viselését Namíbiában. A rendőrség szerint a szoknya lehet rövid, de a lényeget mindenképpen takarja el.

Lányok, nem lehet úgy járni, hogy a férfiak lássák a feneketeket, ezzel indokolja egy namíbiai felügyelő a mini ruhák betiltásának lehetőségét. Az utóbbi időszakban több mint negyven lányt állítottak elő a rend éber őrei az ország északi, Rundu régiójában, mert miniben voltak. Az őrszobán töltött éjszaka után a lányok a szülők jelenlétében még erkölcsi nevelést is kaptak az egyenruhásoktól, akik szerint illetlen félig meztelenül mászkálni. Az egyik felügyelő a The Namibian című helyi napilapban ki is fejti, hogy a lányoknak afrikai viseletet kellene hordaniuk, a mini pedig nem az.

A napokban egy fővárosi gimnáziumból száz lányt küldtek haza, mert túl rövid volt a szoknya. Ők azzal védekeztek, hogy az iskola szabója varrt nekik rossz egyenruhát. A gimnáziumban a szabály szerint a szoknyának a térd alá pontosan négy centiméterrel kell érnie. Ebben az iskolában a fiúkra is rájárt a rúd a héten, a borotválatlanokat szintén hazazavarták.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez