Pistorius fivére is emberölés vádjával néz szembe Dél-Afrikában

Dél-Afrika, Pretoria – Carl Pistorius hiperaktív volt Oscar bírósági szereplése idején. Mind a négy nap ott volt a műlábas futóbajnok oldalán. Elsőként kiáltott fel a szabadlábra helyezés után, hogy hurrá nyertünk! A bulvársajtó közben kiderítette, hogy csütörtökön neki is bíróság  elé kellett volna állnia emberölés vádjával.

Ám ügyvédei arra hivatkoztak, hogy híres fivére ügye akaratlanul is befolyásolhatja a másik bíróságot. Ezért a pert márciusra halasztották. Dél-Afrikában közismert, hogy az igazságszolgáltatás csigalassúsággal halad- különösen, ha a vádlott gazdag és jó ügyvédei vannak. Carl Pistorius is egy 2010-es ügyben áll majd bíróság elé.
Mit követett el a műlábas futóbajnok fivére? Autójával fellökött egy motorost, aki meghalt. Az autós morált ismerve Dél-Afrikában ez egyáltalán nem szokatlan jelenség, ám a Pistorius név eddig épp abban különbözött a többitől, hogy valamiféle erkölcsi példamutatást jelentett. Most, hogy mind a két Pistorius fivér emberölés vádjával áll majd bíróság elé, ez a nimbusz odaveszett.
 Oscar Pistoriust 1 millió rand ellenében helyezte szabadlábra a bíróság. Ez kb. 85 ezer eurónak felel meg. A műlábas futónak le kellett adnia az útlevelét és hetenként kétszer jelentkeznie kell a rendőrségen. Az edzéseket viszont már hétfőn újrakezdheti. Fivérével ellentétben Oscar Pistoriust szándékos emberöléssel vádolják. Pere júniusban kezdődik Pretoriában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez