Keletre fordul a Szfinx- Iránból pótolná a kieső nyugati turistákat Egyiptom

Egyiptom, Kairó – Teheránban keres új vendégeket Egyiptom. A turizmusért felelős miniszter azért utazott az iráni fővárosba, hogy az egyiptomi lehetőségeket bemutassa.

A Mubarak-buktatás utáni állapotok miatt a nyugati turisták elfordultak Egyiptomtól. A tartóssá vált bizonytalanság pedig további akadályokat gördít a turizmus fellendítése útjába. Az iparág vezetői ezért most új potenciális vendégek után néznek. A szakminiszter ezért utazott Teheránba. Az új Egyiptom ebben is szorosabb kapcsolatokat akar kiépíteni Ahmedinezsád országával. Iráni államfővel 1979 óra nem álltak szóba Kairóban, most januárban egy nemzetközi konferencia volt az első alkalom, hogy újra Egyiptomban járhatott az iráni elnök.

Egyiptomnak azért is fontos a turizmus fejlesztése, mert a nemzeti össztermék tíz százaléka is származhat belőle, a turisták száma pedig jelentősen befolyásolhatja ezt az arányt. Például 2010-ben több mint 14 millió beutazó külföldit regisztráltak, viszont 2011-ben a 10 milliót sem érte el a turisták száma.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez