Elég volt!– két gyermek halála után lépett az algériai kormány

Algéria, Algír – Két újabb gyerekgyilkosság kellett ahhoz, hogy az algériai kormány komolyan vegye a gyerekek elleni bűncselekményeket. A belügyminiszter vezetésével munkacsoport alakul, amely formába önti a gyerekvédelmi elképzeléseket.

Határozott és gyors lépéseket vár a kormányfő a gyerekek elleni bűncselekményeket elkövetőkkel szemben. Abdelmalek Sella egy tárcaközi egyeztetés után azt mondta, hogy a kormányzat az ismeretterjesztés, a megelőzés, a határozott és gyors igazságszolgáltatás pilléreire akarja építeni a stratégiáját. A rádió és televízió állomások együttműködésével mozgósítanák a társadalmat. Megerősítenék a járőrözést az iskolák és minden olyan hely környékén, ahol gyerekek gyakran megfordulnak. A tervek szerint szigorítanák a büntetőtörvénykönyv vonatkozó szakaszait is. Ezek között akár a halálbüntetés visszaállítása is szerepelhet. Algériában 1993 óta nem szabnak ki halálbüntetést. A javaslatok kidolgozására a belügyminiszter vezetésével munkacsoport alakul, amelynek záros határidőn belül kell a javaslatokat megtennie.

  A kormányzati lépéseket annak a 9 és 10 éves gyereknek az eltűnése váltotta ki, akik március 9-e óta nem jelentkeztek otthon. Holttestüket múlt kedden találták meg. Jelentősen megnőtt az elrabolt gyerekek száma az utóbbi öt évben. 2008-ban még csak négy eset volt, ellenben tavaly és az elmúlt hónapokban 31 gyerekrablás fordult elő. A legtöbb esetnek szexuális indíttatása van, az elkövetők sokszor kábítószer hatása alatt cselekszenek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez