Talizmános milicisták rejtélyes rohama a Kongói DK bányászati központja ellen

Kongói Demokratikus Köztársaság, Kinshasa – Több száz fegyveres rohamozta meg Lubumbashit, a Kongói Demokratikus Köztársaság egyik bányászati központját. A támadók egy katonai támaszpontot és a helyi kormányzó irodáját támadták meg. De nem jártak sikerrel.

A kormányerők visszaverték a támadást és sok fegyveressel végeztek – mondta Lambert Mende információs miniszter a Reutersnek. Azt még nem tudni, hogy kik voltak a támadók. Az információs miniszter azt mondta, hogy a fegyveresek azonosítása megkezdődött, szemtanúk szerint a támadók a Mai Mai milícia tagjai voltak. Ez egy meglehetősen titokzatos, kevéssé ismert szervezet. A szemtanúk a Reutersnek azt mondták, hogy a támadók „bűvös” talizmánokat viseltek és ki akarták tűzni a rövid életű Katanga köztársaság lobogóját.  A helyiek elmondták, hogy a támadás mindenki váratlanul ért, a fegyveresek szinte a semmiből bukkantak elő, majd eltűntek. A városban jelenleg katonák és a köztársasági gárda emberi járőröznek. A fontos épületek védelmét is átvették.

Katanga tartomány az ország déli régiójában található és fontos rézbányászati központ. Több tucat külföldi cégnek vannak érdekeltségei a környéken.       

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez