Ezt jól kisütötték – megették a francia elnöknek ajándékozott tevét Maliban

Mali, Bamako – Rossz napok járnak a francia elnökre. A hazai politikai botrányok mellé, most Maliból kapott rossz hírt az Elysée palota lakója. A minap értesítették arról, hogy az ajándékba kapott tevéjét sültként szolgálták fel egy helyi családnak.

Alig néhány nappal a francia hadműveletek megindítása után Maliba látogatott a francia államfő. A helyi potentátok hálából a katonai segítségért egy tevét ajándékoztak Francois Hollande-nak, aki akkor megígérte: olyan sokszor fog rajta tevegelni, ahányszor csak lehetősége lesz rá. A dromedár végül Maliban maradt, amit a francia elnök hivatala azzal indokolt, hogy az Elysée-palota klimatikus viszonyai nem felelnének meg a sivatagi állatnak.

Néhány nappal később egy helyi lap azt kürtölte világgá, hogy egy arab parasztember azt állítja, az elnöknek ajándékozott példány az ő tevéje, amit elloptak tőle. A nehezen bizonyítható állítás eljutott Párizsba is. Az elnöki stáb végül úgy döntött, hogy a tevét kapja meg egy timbuktui család. A tevét le is szállították, de ők inkább jóllaktak belőle, mintsem őrizgették volna addig, amíg Francois Hollande-nek tevegelnie támadna kedve.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez