Pistorius nem versenyezhet Londonban- “nem akarunk média cirkuszt!”

Dél-Afrika, Nagy Britannia – A londoni olimpia évfordulóján júliusban atlétikai versenyt rendeznek és lesz egy paralimpiai nap is. Pistorius Londonban mind az olimpián, mind a paralimpián indult.

 A műlábas dél-afrikai futóbajnok sokszoros aranyérmes a paralimpián, így teljes joggal indulhatna az évfordulós versenyen, ám a brit atlétikai szövetség másképp határozott: “nem arról van szó, hogy bűnös-e vagy sem, hanem arról, hogy az egész egy hatalmas média cirkusz lenne, ha Pistorius rajthoz állna. Mi pedig nem akarunk média cirkuszt!”- nyilatkozta a BBC-nek a brit atlétikai szövetség elnöke.
  Oscar Pistorius pretoriai házában lelőtte a barátnőjét. Szerinte véletlen baleset történt, az ügyészség viszont szándékos emberöléssel vádolja. Óvadék ellenében van szabadlábon. Ügyvédei nemrég elérték, hogy a bíróság engedélyezze Pistorius külföldi versenyzését is. Edzője szerint a műlábas futóbajnok még egyáltalán nincs formában, mert a komoly edzéseket még nem kezdte meg. Pistorius pere júniusban kezdődik meg Dél-Afrikában, a vád: szándékos emberölés!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez