Mészárlás Nigériában, legalább 185 civil meghalt

Nigéria, Baga – Heves összecsapások robbantak ki a hadsereg és a radikális iszlamisták között Nigéria északi részén.  A hatóságok azt jelentették, hogy legalább 185 ember meghalt. A harcok során 2000 otthon is megsemmisült.

 

A harcok Bagában voltak, a csádi határ közelében. A támadók aknavetőkkel és rakétákkal rohanták le a települést. A helyi civilek többsége a közeli erdőben próbált menedéket szerezni. Egy helyi újságíró azt mondta, hogy a térségben rég nem volt ilyen nagy és összehangolt támadás. A holttestek többsége a felismerhetetlenségig megégett, amikor a támadók felperzselték a települést. Egy helyi lakos azt mondta, hogy péntek óta rejtőzködnek az erdőben, de sokan még mindig nem mernek előjönni. A településen humanitárius katasztrófa is fenyeget, ugyanis a támadók az összes boltot és a piacot is megsemmisítették. Az embereknek nincs mit enniük.

A támadásért még egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget. A hatóságok szerint nagy valószínűséggel a Boko Haram emberei követték el a véres támadást.  A radikális iszlamista szervezet 2009 –ben indított felkelést Észak-Nigériában és azóta rengeteg robbantásos merényletet hajtott végre. A Boko Haram azért küzd, hogy Nigériában bevezessék az iszlám igazságszolgáltatást.     

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez