Afrika egyre kedveltebb turisztikai célpont

Egyesült Államok, New York – A Turisztikai Világszervezet becslése szerint 2012-ben a világ nemzetközi turisztikai bevételei 1075 milliárd dollárt (837 milliárd eurót) tettek ki. A turisztikai célú utazások száma 4%-al bővült. A legjobban Ázsia, a Csendes-óceáni térség és Afrika látogatottsága növekedett.

A United Nations World Tourism Organization (UNWTO)  adatai megfelelnek az előzetes előrejelzésnek. A jelentést idéző MTI beszámolója szerint a régiók közül Ázsia és a Csendes-óceáni térség (+7 százalék) valamint Afrika mutatta a legnagyobb növekedést (+6,4 százalék) 2011-hez viszonyítva. Amerikában 4,1 százalékos, Európában 3,4 százalékos növekedést, a Közel-Keleten 5,4 százalékos csökkenést regisztráltak.
A világ legérettebb desztinációja Európa. Az előzetes adatok szerint 2012-ben itt regisztrálták a nemzetközi érkezések körülbelül felét (51,6 százalékát), azaz 534,4 millió utazást.  A számok alapján az első Franciaország, a második az Amerikai Egyesült Államok, a harmadik pedig Kína.
A világ nemzetközi turisztikai bevételei – az előzetes becslések szerint – 1075 milliárd dollárt (837 milliárd eurót) tettek ki, ami reálértéken 4,1 százalékos bővülést jelent 2011-hez képest. A legnagyobb növekedés Amerikában (+6,8 százalék) volt tapasztalható, amit Ázsia és a Csendes-óceáni térség (+5,8 százalék), Afrika (+5,2 százalék) és Európa (+2,3 százalék) követett. A Közel-Keleten 2,2 százalékos csökkenést tapasztaltak. A régiók közül Európa részesedése (42,5 százalék, 457 milliárd dollár) volt a legnagyobb.
A turisztikai kiadások alapján kialakult sorrendben lényeges változás, hogy 2012-ben – a korábbi 3. helyről előre lépve – Kína vette át a vezetést, a 2. helyen Németország, a 3. helyen az Amerikai Egyesült Államok áll. A két legnagyobb feltörekvő küldőpiac, Kína és Oroszország esetében 40,5, illetve 30,1 százalékos növekedést regisztráltak a turisztikai kiadásokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez