Törzsfőnök a kormányban!- az Északi Liga európai képviselője Itália első fekete miniszteréről

Kongói DK, Olaszország –  Cecile Kyenge Keshetu azzal verte ki a biztosítékot az olasz szélsőjobboldalon, hogy állampolgársági reformot akar. A Kongóban született, de Olaszországban tanult miniszter asszony szerint állampolgárságot kell adni a hozzá hasonlóknak.

A szemorvos asszony soha nem gyakorolhatta hivatását tanulmányai földjén, mert nem volt olasz állampolgár! Mario Balotelli, akit olasz szülei örökbe fogadtak, így olasz állampolgárnak számít, máris támogatásáról biztosította a miniszter asszony elképzeléseit.
 Cecile Kyenge Keshetu asszony, miután hivatását nem gyakorolhatta, politikus lett, az olasz parlamentnek ő volt az első képviselője, aki Afrikában született. A sértéseket már ekkor megszokhatta: a szélsőjobboldali politikusok gyakran titulálták fekete majomnak vagy épp zulunak. A miniszter asszony maga most sem reagált az újabb sértésre, de megtette ezt helyette minisztertársa, Josefa Idem. A kajakbajnoknőből lett miniszter maga is férje révén lett olasz polgár. Most úgy érzi, hogy női méltóságában érte sérelem Itália első fekete miniszterét, ezért hivatalos eljárást kezdeményezett az Északi Liga európai képviselője ellen, aki szerint a fekete miniszter asszonnyal beköltözött a törzsi politika Itália kormányába…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez