Hezbollah fegyverraktár Kanoban

Vállról indítható rakétákra , páncéltörő rakétákra , bombákra és kézifegyverekre bukkantak egy civil raktárban Kano városában.

 Észak-Nigéria “fővárosának” egyik legelőkelőbb részén találták a fegyvereket egy libanoni kereskedő raktárában. Kanoban és környékén jelentős számú libanoni él. A kereskedőről már korábban is gyanították, hogy kapcsolatban áll a libanoni síita Hezbollah milíciával. Most a titkosszolgálat bemutatta a sajtónak a fegyverraktárt, amelyet a Hezbollah rendezett be Kanoban. Mi volt ezzel a céljuk? A nigériai titkosszolgálat értesülései szerint izraeli és amerikai célpontok ellen akartak támadásokat intézni Afrika legnépesebb országában. Kapcsolatban álltak-e a Boko Harammal? Ezt a szálat még vizsgáljuk  – mondta a sajtónak a nigériai titkosszolgálat tisztje. A Boko Haram iszlamista szervezete muzulmán államot kíván létrehozni Nigéria északi részén, ezt elvben a Hezbollah sem ellenezné, ám a Boko Haram a szunnita Al-Kaidahoz kötődik! Jelenleg viszont a Hezbollah harcosai harcban állnak Szíriában az Al-Kaidaval, amely Asszad elnök ellenfeleit támogatja.
Furcsa házasság lenne – írta a Hezbollah és a Boko Haram esetleges kapcsolatáról az izraeli Haaretz tudósítója, aki beszámolt arról a hatalmas fegyverraktárról, amelyet a libanoni síita milícia Nigéria északi részén, Kanoban hozott létre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez