Fizikusnak tanuló szépségkirálynő

Megválasztották Algéria legszebb lányát. A 19 éves Rym Amari természettudományokat hallgat az egyetemen. Tíz éve nem rendeztek szépségkirálynő választást Algériában.

Kétezer néző gyűlt össze Orán kikötővárosában, a Hotel Meridienben rendezett show-n. A zsűrit a francia szépségkirálynő-választások nagyasszonya a 81 éves Genevieve de Fontenay elnökölte. Mellette az algériai filmipar és show biznisz képviselői ültek.

A lányok felvonulásai némiképp eltértek a hagyományoktól, városi öltözet és estélyi volt, de a fürdőruhás vonulás helyett algériai nemzeti viseletben jöttek a kifutóra a jelöltek. A zsűri elnöke elfogadhatónak tart ennyi változtatást a nemzetközi licenc alapján rendezett választáson, mert illik betartani a fogadó ország szabályait. Ugyanakkor újságíróknak megjegyezte azt is, hogy akár köpenyt is lehet a lányokra adni, az úgyis kiderült, hogy mekkora a hátsójuk. Az algériai származású színész, Smain a vonulások előtt azt mondta, ő a tekintet, a mosolyt, a tartást és a természetességet fogja értékelni a lányoknál.

Az önök Miss Algériája vagyok, mondta az eredményhirdetés után az öröm könnyeivel küzdve Rym Amari. A 19 éves egyetemista természettudományokat hallgat. A versenyt tíz év után újra elindító Fejszál Hamdad, úgy nyilatkozott, azért vágott bele a szervezésbe, a rendezésbe, hogy megmutathassa mennyit fejlődtek az algériai nők tíz év alatt.  

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez