Rivális klánok csatája

Ismét harcok voltak Kismayoban, ahol két milícia küzd a hatalomért. A mostani összecsapásban legalább hárman haltak meg. Sokan attól tartanak, hogy komoly fegyveres konfliktus robbanthat ki a térségben, ha nem sikerült eldönteni, ki az úr Kismayoban.

 

A harcok a Ras Kamboni milícia és a Marehan klán fegyveresei között robbantak ki. Szemtanúk a Reuters hírügynökségnek azt mondták, hogy a Ras Kamboni milícia fegyveresei a helyi kórház közelében megtámadtak a Marehan milícia egyik autóját, amely egy kereszteződésen próbált áthaladni. A Ras Kamoni fegyvereseknek végül sikerült megállítaniuk és lefoglalniuk az autót. A Mahren klán az incidens után ellentámadásba lendült, ami l nem tartott sokáig. Az összecsapás miatt a helyi üzletek bezártak. A lakosok pedig bezárkóztak otthonaikba.

A két milícia fegyveresei legutóbb június 8-án csaptak össze. Az ENSZ és a HRW adatai szerint akkor 31 –en haltak meg a harcokban. Kismayo stratégiai fontosságú város Szomália déli részén. A várost még 2012 szeptemberében szabadították fel a kenyai csapatok. A kenyai csapatokat a Ras Kamboni milícia is támogatta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez