Engedélyezze az állam a cápavadászatot Réunion szigete körül!

Ezt követeli az az önkormányzat Réunion szigetén, melynek partjai közelében egy bulldog cápa megölt egy 15 éves lányt. Idén ő már a helyi cápák második halálos áldozata.

Májusban egy 36 éves férfi szörföst sebesített halálra egy cápa Franciaország afrikai területe, Réunion szigete mellett. Most Saint-Leu önkormányzata azzal a kéréssel fordult az államhoz, hogy 48-72 órán belül engedélyezze a bulldog cápák vadászatát Réunion szigete körül! A cápák vadászatát nemzetközi nyomásra és az Európai Unió hatására  tiltotta meg a francia állam. A nemzetközi állatvédő szervezetek ugyanis arra hívták fel a figyelmet: ha olyan tempóban ölik a cápákat, mint eddig, akkor néhány éven belül kihalnak. Ennek pedig súlyos következményei lehetnek a tenger élővilágának egyensúlyában. A cápák védelmezői arra is felhívják a figyelmet, hogy évente csak 10-12 ember esik a gyilkos cápák áldozatául, miközben a cápákat millió számra ölik a halászok. Akár úgy is, hogy levágják az uszonyukat, melyet aztán belefőznek a levesbe. A cápa uszony nélkül halálra van ítélve a tengerben.

Most a fiatal lány halála annyira megrázta a közvéleményt, hogy az önkormányzat elérkezettnek látta az időt a cselekvésre. Saint-Leu önkormányzatának jogi képviselője közölte: amennyiben a francia állam nem cselekszik, és nem engedélyezi a cápavadászatot, akkor az Államtanácshoz fordulnak- ez körülbelül az Alkotmánybíróságnak felel meg Magyarországon. Az önkormányzat Réunion szigetén abban bízik, hogy hamarosan megkapják az engedélyt, és így még a nyári szezon folyamán megkezdhetik a gyilkos cápák vadászatát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez