Keresztényeket gyilkoltak halomra Kanóban

Robbantásos merényleteket hajtottak végre ismeretlen elkövetők Kanóban, Nigériai északi részén. A támadók alkoholárusító szórakozóhelyeket támadtak meg és legalább 28 emberrel végeztek. A helyi muszlimok pedig attól félnek, hogy a keresztények bosszút fognak állni.  

 

Szemtanúk a BBC-nek azt mondták, hogy a robbantásokat a város keresztények lakta negyedében hajtották végre. A helyi rendőrfőnök elmondta, hogy a támadók olyan helyeket vettek célba Sabon Gariban, ahol sört lehet vásárolni és biliárdot lehet játszani. Egy helyi lakos az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy legalább három robbantás volt a városban. A BBC jelentése szerint a merényletek után a hadsereg lezárta a helyszínt. Kórházi források 15 sebesültről és 28 halálos áldozatról tudnak.

 

A hadsereg szerint kevesebb az áldozat, 12-en haltak meg. Egy tiszt azt mondta, hogy a támadást meg lehetett volna előzni, ha az emberek körültekintőbbek, figyelmesebbek lettek volna. A támadók házi készítésű robbanószerkezeteket használtak, egyszerűen az emberek közé dobták a gyilkos eszközöket.

 

Eddig egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget. A hatóságok a Boko Haramra gyanakszanak, amely korábban számos ehhez hasonló támadást hajtott végre a városban és az ország más pontjain, főként keresztények ellen. 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez