Halálra ítélték Kadhafi egyik miniszterét

Ahmad Ibrahim egykori oktatási miniszter az első a bukott diktátor kormányából, akit halálra ítéltek Líbiában. Szaif Al Iszlam Kadhafi pere néhány nap múlva kezdődik szülőföldjén.

Miért ítélte halálra egy bíróság Miszrata városában Kadhafi egykori miniszterét, aki annak idején megtiltotta az angol nyelv oktatását az iskolákban? Azért, mert 2011-ben a Kadhafi rendszer végső napjaiban ő irányította a megtorlást a lázadókkal szemben a diktátor szülőföldjén, Szirteben. Ahmad Ibrahim a diktátor távoli rokona volt és a forradalmi bizottság tagja. Ez a testület rettegett volt egész Líbiában, mert ők irányították az erőszakszervezeteket Líbiában Kadhafi 42 éves uralma idején. Ahmad Ibrahim különben a rendszer ideológusának is számított, mert Kadhafi hírhedt Zöld könyvét részben ő írta és ő irányította azt a bizottságot, amely a vezér eszméit tartalmazó Zöld könyvet a Szent Koránnal csaknem egyenértékűnek nyilvánította. A Zöld könyv ismerete elengedhetetlen volt a közszolgák számára Líbiában Kadhafi 42 éves uralma idején.

Ibrahim halálos ítéletét még a Legfelső Bíróságnak is jóvá kell hagynia, és csak, ha ez megtörténik, akkor kell a kivégző osztag elé állnia Kadhafi egykori miniszterének Líbiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez