Muzulmán tüntetőket tartóztattak le Etiópiában

Addisz-Abebában volt a demonstráció, amelyen a kormány politikája ellen tiltakozott muzulmánok egy csoportja. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki és sok tüntetőt letartóztatott.

 

Az etióp muszlimok egy stadion környékén gyűltek össze és az Eid al-Fitr ima után kezdtek el tüntetni. A muzulmánok lassan két éve folyamatosan szerveznek megmozdulásokat a fővárosban, hogy tiltakozzanak a kormány ellen, amely állítólag túlságosan is beleszól az ország vallási ügyeibe. A tüntetők mindvégig az „Allah Akbart” skandálták és felszólították a kormányt, hogy „tartsa tiszteletben az ország alkotmányát”. Az etióp kormány szerintük folyamatosan nyomást gyakorol az etiópiai muzulmánok szervezetére, és beleszól annak mindennapi munkájába.

Az etióp vezetés közölte, hogy a tüntetők közé szalafisták is vegyültek, akik zűrzavart akartak kelteni, de ezt sikerült megakadályozni, és a potenciális zavarkeltőket letartóztatni. A kormány emellett cáfolta az ellene felhozott vádakat és hangsúlyozta: csak azok ellen a radikálisok ellen lép fel, akik iszlám államot akarnak létrehozni Etiópiában és külföldi támogatásban is részesülnek. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez